Villanyszerelés árak 2022

Mint minden szolgáltatás esetében, a villanyszerelés esetében is teljesen érthető, ha valaki szeretné tudni, hogy mennyibe kerül igénybe venni a szolgáltatást. Mivel a villanyszerelő munka igen sokrétű, és ahány munka, annyiféle igény, probléma merül fel, ezért erre pontos választ nem lehet adni. Számos tényező befolyásolja azt, hogy mennyibe kerülnek a villanyszerelés árak 2022 évben.

Mitől függnek a villanyszerelés árak 2022-ben?

A villanyszerelés árak alakulását elsősorban a munka nagysága befolyásolja. Ha csak egy konnektort, vagy kapcsolót kell kicserélni, vagy valamilyen elektromos berendezést bekötni a hálózatba, tízezres nagyságrendű összegekkel lehet kalkulálni. Egészen más a helyzet, ha egy nagyobb, összetettebb feladatot kell elvégezni, amely akár a milliós nagyságrendet is elérheti.

villanyszerelés árak

Alapanyagköltség

A nagyobb volumenű munkák esetében fontos szerepet játszik a villanyszerelés árak alakulásában a szükséges anyagok mennyisége. 2022-ben is folyamatosan emelkednek az építőipari anyagköltségek, amelyeket szintén bele kell kalkulálni a villanyszerelési munka árába.  Célszerű a kimagasló minőségű alapanyagokat használni, hiszen a villanyszerelési munkálatok nem csak néhány hónapra szólnak. Egy elektromos hálózat kiépítése, bővítése vagy cseréje után, ha megfelelő a kivitelezés, évtizedekig problémamentesen üzemelhet. Ehhez azonban valóban minőségi alapanyagok szükségesek, amelyek sajnos nem olcsók, de megéri ezeket választani.

Az olcsóbb alapanyagok szinte biztosan gyengébb minőségűek, hamarabb elhasználódnak. Az ebből adódó problémák feltárásához, kijavításához ismételten villanyszerelőre lesz szükség, amely plusz költséget jelent majd. Célszerű már az elején egy kicsit magasabb összeget fizetni a minőségi alapanyagokért, hogy ne legyen szükség a korai meghibásodásokból fakadó többletkiadásokra.

Nem csak a beépített alapanyagok költése befolyásolja a villanyszerelés árak alakulását, hanem a munkavégzéshez szükséges szerszámok üzemeltetési költsége is. A kábelcsatornák beépítéséhez a falat ki kell vágni, az ehhez használt gép vágókorongjai viszonylag hamar tönkremennek és cserélni kell őket. Ezek költsége 2022-ben elég magas összeget jelentenek, különösen egy nagyobb otthon elektromos hálózatának kiépítése során.

Villanyszerelés árak 2022 – Fix költség, vagy órabér?

Vannak, akik óradíjas elszámolás alapján dolgoznak, de mi elsősorban az előre meghatározott, fix árat részesítjük előnyben. Kisebb nagyobb eltérések lehetnek a végösszegben, de általában az előre meghatározott vállalási díj kerül felszámításra a munka végén. A villanyszerelési munka árának növekedését jelentheti, ha menet közben a megrendelő új dolgot szeretne, pl.: egy plusz konnektort, vagy kapcsolót kell bekötni.

De arra is van példa, hogy egy munka egyszerűbben kivitelezhető a tervezettnél, ilyenkor alacsonyabb összeg kerül a munka végeztével a számlára. Óradíjas elszámolást csak abban az esetben alkalmazunk, ha a hiba forrását kell feltárni, vagy javítási munkát kell elvégezni.

A villanyszerelés árak 2022-ben tehát függenek a munka nagyságától, a munka elvégzéséhez szükséges alapanyagok mennyiségétől és a munka jellegétől. Ha szeretné pontosan tudni, hogy mennyibe kerülne a villanyszerelési munka, kérjen ajánlatot!

Cikk ajánló

Kültéri konnektor bekötése

Kültéri konnektor bekötése

A konnektorokra nem csak beltéren, de kültéren is szükség lehet. A fűnyíráshoz, kertgondozáshoz a kertben, a grillezéshez a teraszon, a kocsibeálló környékén autómosáshoz is szükség lehet egy-egy konnektorra. Ha ezt nem hosszabbítóval szeretnénk megoldani, hanem...

Okos otthon

Okos otthon

Az okos otthon valamilyen formában egyre több háztartásban jelenik meg napjainkra. Az Egyesült Államok és Nyugat-Európa területén a háztartások jó részében megtalálható valamilyen okos funkció. Az okos otthonok Magyarországon még kevésbé elterjedtek, de néhány éven...

Villanyszerelés vezeték színek, kábel színek

Villanyszerelés vezeték színek, kábel színek

A villanyszerelés igen veszélyes munka, ezért mindig érdemes szakemberre bízni a villanyszerelési feladatokat. Habár, vannak olyan kisebb villanyszerelési munkák, amelynek akár házilag is nekiállhatunk. Ilyenek például a konnektorok, vagy a villanykapcsolók cseréje....