Villanyszerelés árak 2024

Mint minden szolgáltatás esetében, a villanyszerelés esetében is teljesen érthető, ha valaki szeretné tudni, hogy mennyibe kerül igénybe venni a szolgáltatást. Mivel a villanyszerelő munka igen sokrétű, és ahány munka, annyiféle igény, probléma merül fel, ezért erre pontos választ nem lehet adni. Számos tényező befolyásolja azt, hogy mennyibe kerülnek a villanyszerelés árak 2024 évben.

Mitől függnek a villanyszerelés árak 2024-ben?

A villanyszerelés árak alakulását elsősorban a munka nagysága befolyásolja. Ha csak egy konnektort, vagy kapcsolót kell kicserélni, vagy valamilyen elektromos berendezést bekötni a hálózatba, tízezres nagyságrendű összegekkel lehet kalkulálni. Egészen más a helyzet, ha egy nagyobb, összetettebb feladatot kell elvégezni, amely akár a milliós nagyságrendet is elérheti.

villanyszerelés árak

Alapanyagköltség

A nagyobb volumenű munkák esetében fontos szerepet játszik a villanyszerelés árak alakulásában a szükséges anyagok mennyisége. 2024-ben is folyamatosan emelkednek az építőipari anyagköltségek, amelyeket szintén bele kell kalkulálni a villanyszerelési munka árába.  Célszerű a kimagasló minőségű alapanyagokat használni, hiszen a villanyszerelési munkálatok nem csak néhány hónapra szólnak. Egy elektromos hálózat kiépítése, bővítése vagy cseréje után, ha megfelelő a kivitelezés, évtizedekig problémamentesen üzemelhet. Ehhez azonban valóban minőségi alapanyagok szükségesek, amelyek sajnos nem olcsók, de megéri ezeket választani.

Az olcsóbb alapanyagok szinte biztosan gyengébb minőségűek, hamarabb elhasználódnak. Az ebből adódó problémák feltárásához, kijavításához ismételten villanyszerelőre lesz szükség, amely plusz költséget jelent majd. Célszerű már az elején egy kicsit magasabb összeget fizetni a minőségi alapanyagokért, hogy ne legyen szükség a korai meghibásodásokból fakadó többletkiadásokra.

Nem csak a beépített alapanyagok költése befolyásolja a villanyszerelés árak alakulását, hanem a munkavégzéshez szükséges szerszámok üzemeltetési költsége is. A kábelcsatornák beépítéséhez a falat ki kell vágni, az ehhez használt gép vágókorongjai viszonylag hamar tönkremennek és cserélni kell őket. Ezek költsége 2024-ben elég magas összeget jelentenek, különösen egy nagyobb otthon elektromos hálózatának kiépítése során.

Villanyszerelés árak 2024 – Fix költség, vagy órabér?

Vannak, akik óradíjas elszámolás alapján dolgoznak, de mi elsősorban az előre meghatározott, fix árat részesítjük előnyben. Kisebb nagyobb eltérések lehetnek a végösszegben, de általában az előre meghatározott vállalási díj kerül felszámításra a munka végén. A villanyszerelési munka árának növekedését jelentheti, ha menet közben a megrendelő új dolgot szeretne, pl.: egy plusz konnektort, vagy kapcsolót kell bekötni.

De arra is van példa, hogy egy munka egyszerűbben kivitelezhető a tervezettnél, ilyenkor alacsonyabb összeg kerül a munka végeztével a számlára. Óradíjas elszámolást csak abban az esetben alkalmazunk, ha a hiba forrását kell feltárni, vagy javítási munkát kell elvégezni.

A villanyszerelés árak 2024-ben tehát függenek a munka nagyságától, a munka elvégzéséhez szükséges alapanyagok mennyiségétől és a munka jellegétől. Ha szeretné pontosan tudni, hogy mennyibe kerülne a villanyszerelési munka, kérjen ajánlatot!

Cikk ajánló

Elektromos hálózat felújítása

Elektromos hálózat felújítása

Áram nélkül elképzelhetetlenek mindennapjaink, észrevétlenül beépült életünkbe. A legtöbb esetben nem is gondolunk rá, egyszerűen csak természetesnek vesszük. A falakban lévő vezetékek és a hálózatba beépített szerelvények azonban az idő múlásával elhasználódnak,...

Teljesítménybővítés

Teljesítménybővítés

Régebbi otthonok esetén nagyon gyakran válik szükségessé a teljesítménybővítés, mely a laikusok számára sok nehézséget okozhat. Sokan elvesznek a részletekben, és nem tudják hogyan is kezdjenek neki. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani, hogy könnyen meg tudja...

Hogyan javítsd otthonod elektromos biztonságát?

Hogyan javítsd otthonod elektromos biztonságát?

Az elektromos hálózat minden lakás elengedhetetlen része lett. A legtöbb esetben a nap 24 órájában használjuk anélkül, hogy gondolnánk rá. Az áram azonban rendkívül veszélyes dolog, könnyen okozhat balesetet, ha nem figyelünk rá. Fontos, hogy figyeljünk a biztonságra,...